Home › Over SamenTwente › Onze mensen › Verhaal van Anne de Groote
'Samen kunnen we het verschil maken in Twente'
Anne de Groote – projectleider
“Als projectleider bij Twentse Koers voor de themalijn ouderen werk ik samen met de themaleider en andere projectleiders aan diverse projecten binnen deze themalijn.
Mijn werk draait niet alleen om interne samenwerking. Juist de verbinding Twente-breed is cruciaal. We richten ons op preventie, vroegsignalering en goede integrale zorg voor ouderen. We streven naar een betere en soepelere doorstroom binnen de ouderenzorg en werken vanuit de kracht van de oudere inwoner. Dit kunnen we niet alleen, we hebben alle partners in Twente nodig. Bij Twentse Koers werken we integraal en domeinoverstijgend samen, waardoor we Twente-breed veel contacten hebben. Mede daardoor heb ik het gevoel dat we écht het verschil kunnen maken.”
“Mijn reis bij Twentse Koers begon als afstudeerder met een onderzoek naar gezond en zelfredzaam ouder worden, een thema dat op dit moment erg belangrijk is binnen Twentse Koers. Ik ging daarvoor in gesprek met verschillende ouder wordende inwoners in Twente. We spraken over hun kijk op eigen gezondheid en zelfredzaamheid, en hun bereidheid om hierin te investeren. Daarnaast haalde ik input op bij diverse Twentse professionals. In een multidisciplinair designteam ontwierpen we informatiepakketten op 4 verschillende thema’s die bijdragen aan de bevordering van de gezondheid en zelfredzaamheid van oudere Twentenaren. Deze pakketten bieden welzijnsorganisaties handvatten om informatiebijeenkomsten op te zetten voor oudere inwoners, waardoor zij minder werk aan de voorkant hebben. Het mooiste is dat ik na mijn afstuderen kon blijven werken bij SamenTwente/Twentse Koers. Hierdoor kan ik mijn eigen onderzoek, advies en producten verder doorontwikkelen. Dit geeft me de kans om mijn bijdrage aan de gezondheid en zelfredzaamheid van ouderen in Twente voort te zetten en te versterken.”
“We willen de beweging inzetten naar de voorkant en daarmee de bewustwording op eigen gezondheid en zelfredzaamheid vergroten, zodat complexe zorg later kan worden voorkomen. Het versterken van de eigen kracht van ouderen helpt daarbij. Ik zit voorlopig nog wel goed met mijn werk hier. Met mijn kennis over de ouderenzorg en de mogelijkheden zit ik hier helemaal op de juiste plek. Het werk is variërend en ik krijg veel kansen om te leren en groeien. De collega’s zijn gezellig en fijn om mee samen te werken: een musthave voor een organisatie als je het mij vraagt.”
Kijk dan of jouw doet-er-toe-baan erbij zit.